Fra regnskapsåret 2022 ble det bestemt at alle enkeltpersonforetak (ENK) måtte levere skattemeldingen via et regnskapsprogram eller årsoppgjørssystem. Fra regnskapsåret 2023 utvides dette til å gjelde også alle aksjeselskap (AS). Enkeltpersonforetak med «enkle forhold» kan fremdeles fylle ut næringsspesifikasjon manuelt i skattemeldingen i Skatteetatens portal for innsending på skatteetaten.no.

For Ajour-brukere eller andre som ikke kan benytte Skatteetatens portal, vil vi igjen kunne tilby en løsning via UniMicros årsavslutningsmodul slik at skattemelding og årsregnskap leveres via system. Modulen støtter selskapsformene ENK og AS. Regnskapspliktige enkeltpersonforetak kan ikke benytte modulen, heller ikke enkeltpersonforetak i landbruket.

Dataoverføringen fra Ajour Office eller annet program til UniMicro foregår da enten ved opplasting av SAF-T fil eksportert fra programmet, eller ved manuell innlegging av saldobalanse.

Årsavslutningen i UniMicro er laget som en veiviser (med sjekklister og avstemminger) som leder deg gjennom de nødvendige stegene og til slutt sender skattemeldingen og årsregnskapet elektronisk til Altinn. Det kreves selvsagt en viss regnskapsforståelse for å komme seg gjennom alle stegene på egenhånd.

Modulen kan bestilles via e-post til post@ajour.no. Vi oppretter da virksomheten i UniMicro og sender deg en invitasjonslink via e-post. Vi sender deg også en detaljert veiledning som forklarer hvordan du legger inn tallene dine og gjennomfører årsavslutningen i UniMicro. Prisen er p.t. kr 1190,- ekskl. mva per virksomhet. Vi tilbyr også betalt support og tar innsendingsoppdrag.

Fristen for innlevering av skattemelding og årsregnskap er 31. mai både for enkeltpersonforetak og aksjeselskaper.

Ajour

Ajour

Vi hjelper småbedrifter å lykkes

Med Ajour Office klarer du både å drive firmaet, fakturere og føre regnskapet selv!

Har du spørsmål eller kommentarer? Send oss en melding her på siden, diskuter i Ajour Brukerforum eller spør vår regnskapsfører.